CoachingZoals je op de homepage hebt kunnen lezen, kun je om veel verschillende redenen een tienercoach inschakelen. Maar als tiener woon je meestal nog niet alleen en heb je dus te maken met de rest van het gezin; je ouders/verzorgers en/of broers en zussen. En zij natuurlijk met jou.
Meestal is dit gezin jouw thuis. Dé plek om samen te komen met de mensen van wie je houdt, gewaardeerd wordt om wie je bent en waar je volledig jezelf kunt zijn. Klinkt mooi, maar helaas is de werkelijkheid weleens anders. Soms is de sfeer thuis niet fijn, het loopt niet en voelt niet goed. Erg vervelend, want in plaats van bij te kunnen komen, wordt er gesnauwd, gezeurd of juist gezwegen. En, hoe vervelend dit ook is, het lukt niet altijd zelf om dit weer om te draaien. |
Er zijn verschillende vormen van coaching die jou kunnen helpen; coaching alleen voor jou, alleen voor jouw ouders of met jullie samen. Welke vorm het beste bij jou en jouw gezin past, hangt natuurlijk af van de hulpvraag. Is het een vraag die vooral jou aangaat of speelt er juist iets waar iedereen in het gezin mee te maken heeft?
Als je wilt weten welke vorm van coaching het beste bij jullie situatie past, neem dan gerust, vrijblijvend, contact op!
|
Voor ouders/verzorgers
|
Wanneer coaching voor het gezin?
|
Als er een tiener in huis rond loopt, kan het zomaar voorkomen dat je je kind niet meer herkent. Door alle ontwikkelingen van en in je kind, kan het zijn dat contact met je kind niet meer is zoals het was. Je kind maakt op dit moment stappen om volwassen te worden en moet zich daarom losmaken. Dat is niet altijd makkelijk; niet voor het kind, maar ook niet voor zijn ouders.
Hoe ga je daar dan het beste mee om? Wat past het beste bij jullie? Hoe kun je blijven communiceren met elkaar? Hoe kan ik een conflict voorkomen? Wat kan ik van mijn kind verwachten? Deze en nog 3000 vragen zullen de ouders van een tiener herkennen. Soms kan het daarom fijn zijn om te sparren over de opvoeding van je tiener, over jouw rol daarin, over begrenzen, begeleiden of juist loslaten. |
Er zijn verschillende redenen waarom een gezin of een familie de hulp inschakelt van een (familie)coach. Maar in grote lijnen komt het er vaak op neer dat een gezin vastloopt met elkaar; de sfeer is onprettig, men voelt zich niet gewaardeerd of gezien, gezinsleden ruziën veel of er wordt juist veel gezwegen. Allemaal niet bevorderlijk voor een fijn thuis. Het doel van de coaching hangt nauw samen met de hulpvraag vanuit het hele gezin. In de meeste gevallen is (familie)coaching gericht op het open breken van de communicatie, een nieuwe manier vinden van hoe men binnen een gezin met elkaar omgaat of om weer gezellig met elkaar aan tafel te kunnen zitten.
|